Javier Muñoz - Pixaví de Corea

lunes, 12 de agosto de 2024

L'ALBERGÍNIA DE GANDIA



L'ALBERGÍNIA DE GANDIA A LA PLANXA
Sense dubte en una de les reines de l'horta a l'estiu, almenys ací en la Safor.
La seua aportació per a fer règims alimentaris, el seu sabor i sobretot que te menys llavors que altres varietats, més  encara si es cull un poc abans de la seua plena maduresa, les llavors es presenten en menor quantitat.
Podeu ampliar les propietats d'aquesta varietat en: https://www.cultivodesterrado.es/berenjena-gandia
Ací vos deixe el meu esmorzar de hui, albergínia a la planxa (280 gr bruts), acompanyat d'un poc de pernil, olives xacades i ceba tendra. Tot un esmozarot.
INGREDIENTS
Albergínia (280 gr)
Oli d'oliva (jo he utilitzat d'orujo), una xicoteta xorradeta per a la planxa.
Sal al gust
PREPARACIÓ 
Rentar l'albergínia i tallar-la a rodanxes a la llarga.
Posar-la 3/4 minuts en un bol amb aigua, per evitar que xuclen l'oli de la planxa.
Planxa o paella prou calenta.
Posar-les i anar fent, segons el gust de cocció, jo les faig a foc fort i després (1/2 minuts) a foc lent i les tape, perquè es facen ben fetes.
Els pegue la volta i repetisc l'operació.
Ací vos deixe el resultat.
Bon profit.

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BERENJENA DE GANDIA A LA PLANCHA
Sin duda en una de las reinas de la huerta en verano, al menos aquí en la Safor.
Su aportación para hacer regímenes alimentarios, su sabor y sobre todo que té menos entonces que otras variedades, más encara si se cosecha un poco antes de su plena madurez, las entonces se presentan en menor cantidad.
Podeis ampliar las propiedades de esta variedad en: https://www.cultivodesterrado.es/berenjena-gandia
Aquí os dejo mi almuerzo de hoy, berenjena a la plancha (280 gr sucios), acompañado de un poco de jamón, olivas xacades y cebolleta. Todo un esmozarot.
INGREDIENTES
Berenjena (280 gr)
Aceite de oliva (yo he utilizado de orujo), una pequeña chorradita para la plancha.
Sal al gusto
PREPARACIÓN 
Lavar la berenjena y cortarla a lonchas a la larga.
Ponerla 3/4 minutos en un bol con agua, para evitar que absorban el aceite de la plancha.
Plancha o paella bastante caliente.
Ponerlas e ir haciendo, según el gusto de cocción, yo las hago a fuego fuerte y después (1/2 minutos) a fuego lento y las tapo, para que se hagan bien hechas.
Les doy la vuelta y repito la operación.
Aquí os dejo el resultado.
Buen provecho.
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