Javier Muñoz - Pixaví de Corea

domingo, 2 de febrero de 2025

Pa/ pasteló de Calatrava al café

És un postre prou típic de La Safor. Es tracta d'un senzill flan d'ou. Però aquesta vegada amb café.
Sense cap dubte el vaig arribar a "avorrir", no pel seu sabor i qualitat excel·lent, sinó per la quantitat de vegades que ma mare en feia, cada setmana. Ous, llet, sucre, forn i les sobres de pa, que després s'utilitzava el sobres de: pa, mona, coca de mida.
Però afegim café.
Senzillament espectacular.
Ací vos deixe la meua recepta. Bon profit. 
Calatrava al café.
INGREDIENTS
200 cc nata líquida
100 cc llet (qualsevol). Es pot fer en llet.
200 cc café de cafetera (no soluble)
150 gr sucre (al gust)
75 gr llet condensada.
6 ous grans
150 gr coca dolça (pa, mona, madalenes ...), al gust. Jo he posat coca de mida.
Caramel líquid.
ELABORACIÓ
Recipient utilitzat de 1500 cc, en el meu cas flanera rectangular de 25x11x7, 5 llargxamplexalt cm.
Es mescla tot i es mulla bé la coca.
Es prepara un "molde" amb el caramel líquid (jo el compre fet amb botelleta anti degoteig, molt pràctic i net).
S'aboca tot al molde amb cura de no llevar el caramel.
Es col·loquen la coca ben mullada a continuació, la coca finalment es queda dalt flotant.
Forn preescalfat, ben calent, jo preescalfar a 250°, després: 160°/170° uns 60 minuts.
Es prova amb "el palillo" si ix net ja ho tenim, apaguem el forn i ho deixem 7/8 minuts reposant al forn, però apagat.
Jo utilitze un "ferro" de pinxo que és mes llarg.
Es trau es deixa gelar 30/40 minuts i a la nevera almenys 2 hores, si està 24 hores a la nevera, està més compacte i millor. 
Després es trau del "molde" i a servir.
Bob profit.
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Es un postre bastante típico de La Safor. Un sencillo flan de huevo. Pero esta vez con cafe.
Sin lugar a dudas lo llegué a "aburrir", no por su sabor y calidad excelente, sino por la cantidad de veces que mi madre lo hacía, cada semana. Huevos, leche, azúcar, horno y las sobras de mona, pan o coca de mida. Sencillamente espectacular. Aquí os dejo mi receta. 
Buen provecho. 
Calatrava de cafe
INGREDIENTES
200 cc nata líquida
100 cc leche (cualquiera). Se puede hacer solo con leche.
200 cc de cafe de cafetera, no soluble.
150 gr azúcar (al gusto)
75 gr de leche condensada.
6 huevos grandes
150 gr coca dulce (pan, mona, magdalenas ...), al gusto.
Caramelo líquido.
ELABORACIÓN
Recipiente utilizado de 1500 cc, en mi caso flanera rectangular de 25x11x7, 5 largoxanchoxalto cm..
Se mezcla todo y se moja bien la coca.
Se prepara un molde con el caramelo líquido (yo lo compro hecho con botellita anti goteo, muy práctico y limpio).
Se vierte todo en el molde con cuidado para no quitar el caramelo.
Se coloca la coca dulce muy mojada a continuación, la coca finalmente se quedará arriba flotando.
Horno precalentado, yo lo precaliwnto a 250°. A 160°/170° unos 60 minutos.
Se prueba con el palillo si sale limpio ya lo tenemos, apagamos el horno y lo dejamos 7/8 minutos reposando al horno, pero apagado.
Yo utilizo un pinxo meralici, que es más largo.
Se saca y se deja enfriar 30/40 minutos y a la nevera al menos 2 horas. 
Si esta 24 horas en la nevera, esta más compacto y mejor.
Después se saca del molde y a servir.
Buen provecho.

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