Javier Muñoz - Pixaví de Corea

martes, 30 de noviembre de 2021

PASTISSOS DE PÉSOLS AMB CEBA, TONYINA I OU

Hui pastissos de pésols amb ceba, tonyina en llanda i ou dur.
Ingredients:
400 gr. farina normal. 
200 cc cervesa
100 cc Oli gira-sol.
50 cc oli d'oliva.
Pésol en llanda, 2 pots xicotets de 130 gr. nets.
Barrejat d'herbes per a la massa: Pebrella, oregan i julivert o res i al gust.
1 ou dur.
2 llandes de tonyina amb oli.
4 gr. sal
Conte amb la sal, ja que la tonyina en llanda i els pèsols en porten prou.
1 ou batussat amb un poc de colorant i oli per a pintar abans de ficar al forn.
PREPARACIÓ
Mesclar farina, cervesa, oli, sal i herbes, fent una massa homogènia, doblar en si mateix 10 vegades i reservar.
Nosaltres utilitzem un aparell per fer les coques, disponible a les ferreteries de poble. Molt pràctic. Vos deixem les fotos.
Fem boles de 60 gr. i a la "màquina"😄

Recapte: al gust de cadascú.
Jo he fet:
- Ceba tallada en juliana, fregida a foc lent, quan està transparent afegir el pèsols en llanda 4/5 minuts.
Els ous durs i tonyina s'afegix després de fer-ho al foc, millor quan està gelat.
Deixar que estiga el recapte gelat per a preparar el pastís.
Cada pastís aprox. 60 gr. de massa.
Forn a 220°/230°, 25 minuts dalt i baix.
Ixen aproximadament 11/12 pastissos, m'ha sobrat recapte per fer 2 o 3 pastissos més.
Bon profit😉
----------
Hoy pastissos de guisantes con cebolla, atún en lata y huevo duro. 
Ingredientes:
400 gr. harina normal. 
200 cc cerveza.
100 cc Aceite girasol.
50 cc Aceite de oliva.
Guisante en lata, 2 botes pequeños de 130 gr. netos.
Mezcla de hierbas para la masa: Pebrella, oregano y perejil o nada y/o al gusto.
1 huevo duro.
2 latas de atún con aceite.
4 gr. sal
Cuidado con la sal, puesto que el atún en lata y los guisantes llevan bastante.
1 huevo batido con un poco de colorante y aceite para pintar antes de meter al horno.
PREPARACIÓN
Mezclar harina, cerveza, aceite, sal y hierbas, haciendo una masa homogénea, doblar sobre sí misma 10 veces y reservar.
Nosotros utilizamos un aparato para hacer las cocas, disponible en las ferreterías de pueblo. Muy práctico.
Os dejamos las fotos.
Hacemos bolas de 60 gr. y a la "máquina"
Mezcla: al gusto de cada cual. Yo he hecho:
- Cebolla cortada en juliana, freída a fuego lento, cuando está transparente añadir los guisantes en lata 4/5 minutos.
Los huevos duros y atún se añaden después de hacerlo al fuego, mejor cuando está frio.
Dejar que enfrie la mezcla para preparar el pastís. 
Cada pastís aprox. 60 gr. de masa.
Horno a 220°/230°, 25 minutos arriba y abajo.
Salen aproximadamente 11/12 pastissos, me ha sobrado mezcla para hacer 2 o 3 pastissos más.
----------

No hay comentarios:

Publicar un comentario