Javier Muñoz - Pixaví de Corea

sábado, 16 de septiembre de 2023

ARNADÍ - CARABASSA SANTA

Ja fa temps que tinc al cap preparar arnadí, encara que ací a la Safor no és massa habitual, llevat d'algun restaurant que el té al seu menú o carta.
És el postre més comú a la zona de la Costera, Xàtiva, encara que també a la Ribera, Alcira. Anomenat igualment carabassa santa, ja que es fa, es feia, a setmana santa (dijous sant).
Ací vos deixe el que he posat per fer-lo
INGREDIENTS
960 gr Carabassa torrada i xafada sense caldo (el que ha eixit de 2 carabasses xicotetes.
470 gr de moniato bollit i xafat sense caldo.
400 gr. de sucre blanc. Al gust.
250 gr. d'ametla mòlta, tipus farina.
2 cullerades de postre de canella.
La ratlladura d'una llima.
5 rovells d'ou grans.
50 gr d'anous trossejats xicotet (al gust)
50 gr de panses sense pepites (al gust)
50 gr d'ametla, per decorar (al gust)
50 gr de pinyonets, per decorar (al gust)
Jo he posat nabius deshidratats (al gust)
Una vegada tenim la pasta de carabassa i moniato ben escorreguts, en un perol, afegim el sucre i ho mesclem ben mesclat i al foc; primer a foc fort, després a foc mig i/o lent, segons. Evitant que es creme remenejant sovint.
Tot seguit afegim els rovells ben batussats i anem remenejant la mescla.
Quan falten 3/4 minuts, afegim la canela, la ratlladura de llima, els anous i les panses.
Temps màxim 20 minuts, retirem i deixem gelar, 30/40 minuts.
Muntem l'arnadí amb cassoletes individuals o com ens interesse, fent un con i decorant amb les ametles i els pinyons i sucre blanc espolvorejat per damunt, al gust.
Forn preescalfat a 180°, dalt i baix, 15/20 minuts com a màxim.
Es deixa gelar, no es menja calent, i a disfrutar.
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Ya hace tiempo que tengo en mente hacer arnadí, aunque aquí en la Safor no es demasiado habitual, salvo algún restaurante que lo tiene a su menú o carta.
Es el postre más común en la zona de la Costera,  aunque también en la Ribera, Alcira. Denominado igualmente calabaza santa, puesto que se hace, se hacía, en semana santa (jueves santo).
Aquí os dejo lo que he puesto para hacerlo
INGREDIENTES
960 gr Calabaza tostada y chafada sin caldo (el que ha salido de 2 calabazas pequeñas.
470 gr de boniato hervido y chafado sin caldo.
400 gr. de azúcar blanco. Al gusto.
250 gr. de almendra molida, tipo harina.
2 cucharadas de postre de canela.
La ralladura de un limón.
5 yemas de huevo grandes.
50 gr de nueces troceadas pequeñas (al gusto)
50 gr de pasas sin pepitas (al gusto)
50 gr de almendra, para decorar (al gusto)
50 gr de piñones, para decorar (al gusto)
Yo he puesto arándanos deshidratados (al gusto)
Una vez tenemos la pasta de calabaza y boniato muy escurridos, en un cazo, añadimos el azúcar y lo mezclamos muy mezclado y al fuego; primero a fuego fuerte, después a fuego medio y/o lento, segundos. Evitando que se queme removiendo a menudo.
A continuación añadimos las yemas bien batidas y vamos removiendo la mezcla.
Cuando faltan 3/4 minutos, añadimos la canela, la ralladura de limón, las nueces y las pasas.
Tiempo máximo 20 minutos, retiramos y dejamos helar, 30/40 minutos.
Montamos el arnadí con cazoletas individuales o como nos interese, haciendo un cono y decorando con las almendras y los piñones,  i azucar blanco espolvoreado por encima, al gusto.
Forn precalentar a 180°, arriba y abajo, 15/20 minutos como máximo.
Se deja helar, no se come caliente, y a disfrutar.
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