Javier Muñoz - Pixaví de Corea

lunes, 18 de octubre de 2021

CAVALLA ESCABETXADA Part 1 Neteja i preparació.

Tres cavalles de 450 gr. En total +-1.400 gr. de peix en brut. 
Quedarà aprox., al final 650 gr. per a escabetxar i 650 gr per a caldo. 
Es neteja, llevant les aletes i obrint per la part de baix, al mateix temps se separa el cap. Es retiren les vísceres, reservant les gònades, els caps i les raspes de les espines i dels lloms després. Es trauen les espines d'una vegada (les raspes) , quedarà la cavalla en una peça doble sense cap ni l'espina. Llevar les espines del llom i les que queden incrustades, pots ajudar-te amb unes pinces.
Una vegada llevades les espines tallar els lloms, es tallen per la meitat, a la llarga, i es lleva la pell, estirant-la, eixiran dos filets per llom, en total quatre per cavalla, pot ser que llevant la pell es trenque un filet, no passa res, també l'aprofitatem per a l'escabetx. 
Preparem bosses, per a la congelació, 5 dies congelat a -20° (cal evitar l'anisakis) i ja ho tenim apte per al consum. Les pells, raspes i cap per a preparar un bon caldo. Les gònades de la cavalla i els filets per a fer l'escabetx en la segona part. Fins aviat ens llegim prompte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario