Javier Muñoz - Pixaví de Corea

martes, 31 de agosto de 2021

PASTELÓ DE CALATRAVA

És un postre prou típic de La Safor. Es tracta d'un senzill flan d'ou. 
Sense cap dubte el vaig arribar a "avorrir", no pel seu sabor i qualitat excel·lent, sinó per la quantitat de vegades que ma mare en feia, cada setmana. Ous, llet, sucre, forn i les sobres de mona, pa o coca de mida. Senzillament espectacular.
 Ací vos deixe la meua recepta. Bon profit. 
Pasteló de Calatrava
INGREDIENTS
400 cc nata líquida
100 cc llet (qualsevol). Es pot fer en llet.
100 gr sucre (al gust)
6 ous grans
150 gr coca dolça (pa, mona, madalenes ...), al gust.
Caramel líquid.
ELABORACIÓ
Recipient utilitzat de 1500 cc, en el meu cas flanera rectangular de 25x11x7, 5 llargxamplexalt cm.
Es mescla tot i es mulla bé la coca.
Es prepara un "molde" amb el caramel líquid (jo el compre fet amb botelleta anti degoteig, molt pràctic i net).
S'aboca tot al molde amb cura de no llevar el caramel.
Es col·loquen la coca ben mullada a continuació, la coca finalment es queda dalt flotant.
Forn preescalfat. 170° uns 50 minuts.
Es prova amb "el palillo" si ix net ja ho tenim, apaguem el forn i ho deixem 7/8 minuts reposant al forn, però apagat.
Es trau es deixa gelar 30/40 minuts i a la nevera almenys 2 hores. Després es trau del "molde" i a servir.
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Es un postre bastante típico de La Safor. Un sencillo flan de huevo. 
Sin lugar a dudas lo llegué a "aburrir", no por su sabor y calidad excelente, sino por la cantidad de veces que mi madre lo hacía, cada semana. Huevos, leche, azúcar, horno y las sobras de mona, pan o coca de mida. Sencillamente espectacular. Aquí os dejo mi receta. Buen provecho. 
Pastel de Calatrava
INGREDIENTES
400 cc nata líquida
100 cc leche (cualquiera). Se puede hacer solo con leche.
100 gr azúcar (al gusto)
6 huevos grandes
150 gr coca dulce (pan, mona, magdalenas ...), al gusto.
Caramelo líquido.
ELABORACIÓN
Recipiente utilizado de 1500 cc, en mi caso flanera rectangular de 25x11x7, 5 largoxanchoxalto cm..
Se mezcla todo y se moja bien la coca.
Se prepara un molde con el caramelo líquido (yo lo compro hecho con botellita anti goteo, muy práctico y limpio).
Se vierte todo en el molde con cuidado para no quitar el caramelo.
Se coloca la coca dulce muy mojada a continuación, la coca finalmente se quedará arriba flotando.
Horno precalentado. A 170° unos 50 minutos.
Se prueba con el palillo si sale limpio ya lo tenemos, apagamos el horno y lo dejamos 7/8 minutos reposando al horno, pero apagado.
Se saca y se deja enfriar 30/40 minutos y a la nevera al menos 2 horas. Después se saca del molde y a servir.

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