Javier Muñoz - Pixaví de Corea

domingo, 14 de febrero de 2021

COCA DE CARABASSA, IOGURT I XOCOLATA

Coca carabassa, iogurt i xocolata
Coca carabassa, iogurt i xocolata (Aprox. 750 gr.)

 

COCA DE CARABASSA, IOGURT I XOCOLATA


INGREDIENTS

100 gr. carabassa (Torrada o bullida)

200 gr. farina

100 cc . Oli gira-sol

1 iogurt al gust (Jo l'he ficat grec i ensucrat)

2 ous grans

1 cullerada de margarina (Cullera gran o dues xicotetes).

2 cullerades de xocolata a la tassa, al gust.

Xocolata pur al gust (He ficat una «tableta» 15 gr.)

50 cc llet

2 paperetes de soda

Canella en pols.


PREPARACIÓ


Respecte de la xocolata: amb la llet un poc calenta dissoldre el xocolate en pols i el pur de «tableta» juntament amb la margarina.

Triturar bé la carabassa i afegir resta d'ingredients, ben mesclat i evitant que queden grumolls.

Recipient utilitzat per a 1500 cc, en el meu cas flamera rectangular de 25x11x7,5 llarg x ample x alt cm.

Paper de forn i es col·loca tot dins.

Es mescla sucre i canella i s'escampa per damunt de la coca i al forn.

Puja el doble del seu volum.

Forn preescalfat, després de 25 minuts a baix i 10 minuts ventilador a 175°/180°, comprovem amb "palillo", si ix net apaguem forn i deixem 5 minuts amb forn apagat.

Necessita prou de forn perquè porta la llet i el iogurt, a més de fer-lo en un motle prou alt, i es pot quedar crua dins de la coca.

Esperar 40/45 minuts, almenys, per a menjar.

Coca carabassa, iogurt i xocolata, sense el motle.

 

------------------ Español  ---

 

COCA DE CALABAZA, YOGUR Y CHOCOLATE

INGREDIENTES

200 gr. calabaza (Asada o hervida)

200 gr. harina

100 cc . aceite girasol

1 yogur al gusto (Yo he puesto griego y azucarado)

2 huevos grandes

1 cucharada de margarina.

2 cucharadas de chocolate a la taza, al gusto.

Cucharadas grandes o dos pequeñas.

Chocolate puro al gusto (He puesto una tableta 15 gr.)

50 cc leche

2 papeletas de soda

Canela en polvo.

PREPARACIÓN

Respecto del chocolate: con la leche un poco caliente disolver el chocolate en polvo y el puro de tableta junto con la margarina.

Triturar bien la calabaza y añadir resto de ingredientes, mezclado bien para evitar que queden grumos.

Recipiente utilizado para 1500 cc, en mi caso flanera rectangular de 25x11x7,5 largo x ancho x alto cm.

Papel de horno y se coloca todo dentro.

Se mezcla azúcar y canela y se esparce por encima de la coca y al horno.

Sube el doble de su volumen.

Horno precalentado, después de 25 minutos abajo y 10 minutos ventilador a 175°/180°, comprobamos con "palillo", si sale limpio 

apagamos horno y dejamos 5 minutos con horno apagado.

Necesita bastante de horno porque lleva la leche y el yogur, además de hacerlo con un molde bastante alto, y se puede quedar cruda dentro de la coca.

Esperar, al menos, 40/45 minutos para comérsela.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario