Javier Muñoz - Pixaví de Corea

sábado, 16 de abril de 2022

COQUES BUFADES/COCAS HINCHADAS

INGREDIENTS
350 gr. farina normal
150 gr farina força
25 gr. llevat fresc
30 cc oli (segons el gust, si voleu sentir el sabor de l'oli extra verge de la varietat que vulgau, si no girasol).
310 cc aigua natural.
Pastem fins a tindre massa compacta.
Reposem 15 minuts.
Pastem sobre si mateix, lleugerament.
Reposem 15 minuts.
Pastem sobre si mateix, lleugerament.
S'ha de fer dues vegades.
Fem boles de 85 gr. aprox. Separades perquè van a pujar.
Forma de fer les boles - Pessiguem, des de fora cap a dins, tot el perimetre de la massa i acabem fent bola amb la ma, suaument perquè no s'escape l'aire de dins de la massa.
Si anem a menjar-les: reposen 3 hores amb el bol tapat, en film o tapadora.
Si són per a un altre dia: a la nevera i les traurem 3 o 4 hores abans de la preparació (tapades per aque pugen, clar)
Després de pujar, estenem fent amb els dits polze i índex al centre de la bola, estenent cap a fora.
Recapte, el vulga cadascú.
En la fotografia, tomaca ratllada, ceba crua fregada amb abundant sal i escorreguda amb aiga i damunt una anxova.
--------
INGREDIENTES
350 gr. harina normal
150 gr harina fuerza
25 gr. levadura fresca
30 cc aceite (según el gusto, si queréis sentir el sabor del aceite extra virgen de la variedad que queráis, si no girasol).
310 cc agua natural.
Amasamos hasta tener una masa compacta.
Reposamos 15 minutos.
Amasamos sobre sí mismo, ligeramente.
Reposamos 15 minutos.
Amasamos sobre sí mismo, ligeramente.
Hay que hacerlo 2 veces 
Hacemos bolas de 85 gr. aprox. Separadas porque van a subir.
Forma de hacer la bola.- Primero pellizcamos desde fuera para adentro, todo el perímetro de la masa y acabamos haciendo bola con la mano, suavemente porque no se escape el aire de dentro de la pasta
Si vamos a comerlas: reposar 3 horas con el bol tapado, en film o tapadera.
Si son para otro día: nevera y las sacaremos 3 o 4 horas antes de la preparación( tapadas por que suben, claro)
Después de subir, extendemos haciendo con los dicho pulgar y índice en el centro de la bola, extendiendo hacia fuera.
Mejunje, lo quiera cada cual.
En la fotografía, tomate rallado, cebolla cruda fregada con abundante sal y escorrida con agua y por encima una anchoa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario