Javier Muñoz - Pixaví de Corea

domingo, 24 de julio de 2022

COCA DE REVOLT DE BOTIFARRA

INGREDIENTS
Per a la massa
450 gr farina ús comú.
200 cc de llet, qualsevol, jo semidesnatada.
100 cc d'oli gira-sol.
 2 ous grans XL, per a la massa.
 (Es pot fer amb: aigua i/o cervessa i sense ou)
6 gr sal.
Barreja d'herbes seques: timonet, pebrella, oregan i julivert, o sense res. Al gust
Per al recapte.
(Es pot fer amb el que a cadascú li agrade, jo la faig tambe amb especat i amb fregit de tomaca, pebre i alls. Hi ha mil maneres)
1 botifarra tendra
2 llonganisses rojes fresca.
3 ous grans XL, per al revolt amb la botifarra.
PREPARACIÓ
La massa
Barregem la farina, la llet, l'oli, els ous, la sal i les herbes.
Una vegada feta la massa, l'estenem i doblem sobre si mateix, almenys 10 vegades. Cal que quede ben mesclada.
El recapte
Llevem la pell de la botifarra i a la paella amb una xorraeta d'oli d'oliva verge, la fem i anem afegint els ous, remenegem per fer el revolt, s'ha de quedar solt, reservem.
Estenem la masa per la llanda (jo l'he fet amb una llanda 42x28 cm), sempre millor que el recapte estiga gelat o tibi, mai calent (la pasta s'esclafa massa).
Forn preescalfat a 250⁰, dalt i baix, 20/22 mituts i feta. Si t'agrada molt "crunch" 2/3 minuts més.
Sugerència, pots ficar mozzarella o qualsevol formatge que t'agrade.
Bon profit.
PD: la part de tomaca i pebre, és que m'ha sobrat recapte d'una altra coca i l'he ficat a aquesta.
-----
COCA CON REVUELTO DE BOTIFARRA
INGREDIENTES
Para la masa
400 gr harina uso común.
200 cc de leche, cualquiera, yo semidesnatada.
100 ccde aceite girasol.
 2 huevos grandes XL, para la masa.
 (Se puede hacer con: agua y/o cerveza y sin huevo)
6 gr sal.
Mezcla de hierbas secas: tomillo, pebrella, orégano y perejil. Al gusto
Para el mejunje.
(Se puede hacer con el que a cada cual le gusto, yo la hago también con especat y con frito de tomate, pimiento y ajos. Hay mil maneras)
1 morcilla tierna
2 longanizas rojas fresca.
3 huevos grandes XL, para la revuelto con la morcilla.
PREPARACIÓN
La masa
Mezclamos la harina, la leche, el aceite, los huevos y las hierbas.
Una vez hecha la masa, la extendemos y doblamos sobre sí mismo, al menos 10 veces. Hace falta que quede muy mezclada.
El mejunje
Quitamos la piel de la morcilla y a la paella con una chorrito de aceite de oliva virgen y vamos añadiendo los huevos, removemos para hacer el revuelto, se tiene que quedar suelto, reservamos.
Extendemos la masa por la llanda (yo lo he hecho con una llanda 42x28 cm), siempre mejor que lo mejunje esté frío o tibio, nunca caliente (la pasta se chafa demasiado).
Forn precalentar a 250⁰, arriba y bajo, 20/22 mitutos y hecho. Si te gusta "crunch" 2/3 minutos más.
Sugerencia, puedes poner mozzarella o cualquier queso que guste.
Buen provecho.
PD: la parte de tomate y pimienta, es que me ha sobrado mejunje de otra coca y lo he puesto en esta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario