Javier Muñoz - Pixaví de Corea

domingo, 18 de abril de 2021

FAVES GUISADES AMB LLONGANISSA

Faves guisades amb llonganissa i xoriço
INGREDIENTS
1,5 kg faves tendres. 
Respecte de les faves, són collita pròpia, això em permet collir-les ben tendres amb la fava molt tendra i xicoteta, ja que sóc diabètic i està contraindicada per l'alt contingut d'hidrats de carboni. Però si ho fas amb les faves normals és el mateix.
Es trossegen amb corfa inclosa, llevant els extrems.
6 xoriços frescs (total 250 gr.)
Pot ser el que vulgues, si vols versió dietètica pots ficar pernil dolç de porc o titot.
Condiments al gust. 
Jo he ficat 1 cap d'alls meitat xacats (però sencers) i meitat trossejats laminats.
Herbes aromàtiques barrejades: julivert, oregan, timonet i pebrella.
1 cullerada de postre de comino i dues de sal.
PREPARACIÓ
Sofregir els alls i afegir les faves.
Afegir un got d'aigua o més, va eixugant-se.
Foc lent 45/50 minuts, cada 5 minuts remenar i tapar.
Bon profit. 
-------
Habas guisadas con longaniza y chorizo
INGREDIENTES
1,5 kg habas tiernas. 
Respecto de las habas, son cosecha propia, esto me permite cosecharlas muy tiernas con el haba muy tierna y pequeña, puesto que soy diabético y está contraindicada por el alto contenido de hidratos de carbono. Pero si lo haces con las habas normales es lo mismo.
Se trocean con vaina incluida, quitando los extremos. 
6 chorizos frescos (total 250 gr.)
Puede ser lo que quieras, la versión dietética podría ser: jamón dulce de cerdo o pavo.
Condimentos al gusto. 
Yo he puesto 1 cabeza de ajos mitad chacados, pero enteros, y mitad troceados.
Hierbas aromáticas mezcladas: perejil, oregano, tomillo y pebrella.
1 cucharada de postre de comino y dos de sal.
PREPARACIÓN
Sofreír los ajos y añadir las habas.
Añadir un vaso de agua o más, van secándose.
Fuego lento 45/50 minutos, cada 5 minutos remover y tapar.
Bon profit. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario